Cât de des este sigur să vă albiți dinții?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Oricât de mult am râvni după un zâmbet strălucitor ca de vedetă, nu trebuie să uităm că dinții noștri sunt foarte sensibili, așa că trebuie să avem mare grijă de ei, în special când vine vorba de albirea dinților. În prezent, sunt disponibile o multitudine de opțiuni de albire a dinților, unele mai scumpe, altele foarte ieftine, așa că devine tentant să încercăm tot felul de modalități de albire.

Unii spun că bicarbonatul de sodiu este cel mai eficient pentru albirea dinților, unii susțin cărbunele sau căpșunele sau coaja de banană și mai sunt și alții care afirmă că peroxidul și lămâia sunt cele mai sigure pentru o albire imediată. Kit-urile de albire la domiciliu și, desigur, albirea profesională sunt deja opțiuni mai scumpe destinate celor care doresc numaidecât un zâmbet alb.

Având în vedere toate aceste felurite modalități, este ușor să încercăm tot felul de variante, ajungând practic să facem experimente pe dinții noștri. Despre produsele și procedurile de albire mai profesionale trebuie să știți că toate au fost dezvoltate ușor diferit, cu diverse durate de tratament și instrucțiuni precise. Întotdeauna trebuie să consultați acele instrucțiuni pentru a afla cum să obțineți cele mai bune rezultate de la produsul de albire, dar și pentru a preveni deteriorarea dinților.

În general, se poate vorbi despre trei semne principale de avertizare atunci când vine vorba de albiri repetate ale dinților. Dacă vă regăsiți în oricare dintre aceste situații, atunci poate fi prea devreme pentru a vă albi din nou dinții.

Sensibilitate

Dacă vă simțiți dinții sensibili, în special la frig, atunci cu siguranță este prea devreme să vă albiți din nou dinții. Atunci când exagerați, metodele de albire a dinților pot crește și mai mult sensibilitatea, ceea ce ar agrava problema.

Starea gingiilor

Înainte de a vă albi dinții, dacă gingiile sunt deja umflate sau sângerează, ar trebui să vă prezentați la un cabinet stomatologic. Acolo, veți fi sfătuit cum să opriți sângerarea și cum să reduceți inflamația, precum și când puteți lua în considerare un tratament de albire.

Culoarea și transparența dinților

De asemenea, ar trebui să vedeți un medic dentist înainte de a opta pentru un alt tratament de albire dacă dinții dumneavoastră au o nuanță albastră sau dacă de-a lungul marginilor sunt transparenți.

Albirea profesională a dinților

Dintre toate opțiunile de albire a dinților, procedura efectuată în cadrul unui cabinet stomatologic va da cele mai bune rezultate. De obicei, albirea profesională realizată de un medic dentist va dura un an sau doi, fără a fi necesare alte ședințe de albire. Chiar și în cazul acestui tip de albire, produsele folosite pot varia, iar unele proceduri necesită un interval de timp diferit între tratamente.

Kituri de albire a dinților la domiciliu

Kiturile de albire a dinților care pot fi cumpărate din farmacii au concentrații diferite ale ingredientelor active în comparație cu albirea profesională realizată de un medic dentist. Concentrațiile de hidrogen sau peroxid sunt, de obicei, mai mici decât cele utilizate de medicul dentist, deoarece aceste kituri au fost special formulate pentru a fi utilizate în siguranță la domiciliu. Prin urmare, acestea necesită mai multe tratamente. Unele kit-uri la domiciliu necesită până la 30 de tratamente, dar majoritatea medicilor stomatologi recomandă să nu folosiți kituri la domiciliu mai mult de două săptămâni consecutiv. În plus, odată ce ați terminat planul de tratament, nu trebuie să folosiți din nou tratamentul timp de cel puțin 6 luni.

Dacă ați achiziționat un kit de albire la domiciliu de la un cabinet stomatologic, ar trebui să îl utilizați doar o dată pe an. Acestea sunt, de obicei, mai puternice decât kiturile pe care le puteți cumpăra din farmacii sau magazine și trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile pentru a preveni deteriorarea dinților.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *