Despre aparatura cosmetică de la A la Z

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Evoluția permanentă a tehnologiei din zilele noastre a adus pe piață o multitudine de aparate cosmetice destinate pentru numeroase funcții. În cazul în care sunteți dornici să vă deschideți un salon cosmetic și vreți să aflați mai multe informații despre aparatura cosmetică din prezent, în continuare aveți câteva aparaturi prezentate și detaliate în amănunt.

despre aparatura cosmetica

Vapozonul din aparatura cosmetică          
Vapozonul este un aparat din aparatura cosmetică destinată tratamentelor pentru ten. Achiziționarea unui vapozon de calitate va oferi întotdeauna servicii de calitate în ceea ce privește tratamentele de curățare a porilor, extracțiile de comedoame sau îndepărtarea impurităților. Aparatele vapozon au rolul de a deschide porii și de a îmbunătății microcirculația.

Tratamentele cu vapofor au anumite efecte benefice pentru clienți. Unul dintre acestea ar fi relaxarea părții superioare a tenului. Deschiderea porilor și îmbunătățirea microcirculației conduc la accelerarea metabolismului și prin urmare, la generarea de celule noi, aspectul pielii fiind unul mai întinerit și mai vitalizat. Vapoforul ajută și la eliminarea substanțelor reziduale care s-au acumulat în straturile pielii, acest lucru sporind și oxigenarea celulelor. După suferirea unui tratament cu vapofor, clienții apreciază întotdeauna faptul că au mușchii faciali relaxați și odihniți.          

Terapia cu vapozon își are originile în Scandinavia, terapia cu aburi fiind parte a culturii popoarelor indigene. În cultura respectivă se considera faptul că pe lângă beneficiile exterioare de curățare a corpului, tratamentul cu aburi ajuta și la revirgorarea sufletului. În momentul în care aburul fierbinte intră în contact cu pielea, stratul superior al acesteia se relaxează, porii se deschid, iar punctele negre și coșurile sunt mai ușor de observat și de îndepărtat. De asemenea, transpirația se va reduce treptat, iar vasele sanguine se dilată. Aburii vor ajuta și la îndepărtarea în mod natural a sebumului în exces de pe față, un tratament perfect pentru persoanele dețin un ten gras sau mixt, aspectul final fiind unul mat, dar natural.

Aparatura cosmetică a evoluat atât de mult încât în prezent există vapozoane cu aromoterapie. Aceste aparate au un filtru special pentru uleiurile aromoterapeutice. Acest filtru este poziționat la capătul aparatului, iar uleiul folosit se alege fie de către client, în funcție de miros sau preferințe personale, fie de către cosmetician care poate sugera uleiurile în funcție de beneficiile cosmetice ale acestuia. Pentru persoanele care se confruntă un ten gras sau mixt se recomandă uleiuri pe bază de chimen, rozmarin și lămâie. Pentru clienții cu un ten normal, o opțiune optimă este uleiul de lavandă care este și calmant. În cazul în care un pacient se confruntă cu un ten uscat sau foarte sensibil, o recomandare excelentă o reprezintă uleiul de arbore de ceai, uleiul de lavandă, uleiul de mușețel sau chiar uleiul de eucalipt.

Lămpile cu lupă din aparatura cosmetică                                                                           
În categoria de aparatură cosmetică intră și lămpile cu lupă. Această aparatură cosmetică este perfectă nu doar pentru cosmeticieni, ci și pentru electroniști, ceasornicari, filateriști și a tuturor persoanelor al căror mediu de lucru implică necesitatea măririi și iluminării unor anumite obiecte sau suprafețe. Lampa cu lupă cosmetică promite un confort vizual ridicat pentru utilizator, ușurând astfel munca. Construcția lor este concepută în așa fel încât se evită efectul de orbire. Sistemul de aprindere este fără pâlpâire și deține o putere mare de iluminare a zonei asupra căreia este fixate. Lămpile cosmetice sunt fixate de obicei pe mobilier sau pe diferite aparate cu ajutorul unei clame de fixare care de obicei este inclusă în prețul de achiziționare a unei lămpi. La latitudinea utilizatorului, există și posibilitatea achiziționării unui stativ cu rotile. Evoluția aparaturii cosmetice a permis dezvoltarea lămpilor cu lupă cu grade diferite de dioptrii: 3, 5 sau 6 dioptrii. De asemenea, aveți posibilitatea de a achiziționa separat anumite accesorii pentru lămpile cosmetice cum ar fi neoanele de rezerve sau stativele cu rotile.

Electrodermul din aparatura cosmetică                                                                          
Din categoria de aparatură cosmetică face parte și electrodermul. Acest aparat face parte din categoria aparaturii cosmetice care funcționează pe bază de înaltă frecvență. În procesul de funcționare al acestui aparat, undele electrice acționează direct asupra tenului, rezultatele fiind anumite reacții fizice sau chimice. Cele mai des utilizate gaze rare sunt argonul și neonul, primul fiind roșu, iar cel de-al doilea fiind albastru. Curentul afectează aceste gaze cauzând un proces al acestora – ionizarea. În momentul în care se aproprie de piele capul aparatului, acesta produce scântei. În urma eliminării acestor scântei se elimină și ozon cu efect dezinfectant.

Tratamentul cu electroderm are anumite efecte asupra pielii. Unul dintre aceste efecte ar fi dilatarea vaselor sangvine, prin urmare și îmbunătățirea circulației locale a pielii. Procedeul stimulează și aprovizionarea celulelor cu substanțe active, fapt ce conduce la primarea unor alte aspecte – construcția și regenerarea celulară. Rolul de dezinfectant post tratament este suplinit de oxigenul eliminat prin aparat, oxigen ce are efect și asupra glandelor sebacee. Acest tip de tratament este extraordinar pentru tenul gras și mixt deoarece efectele sale aduc puțină uscare tenului.

Tratamentele cu electroderm sunt renumite pentru efectele antiseptice de care dau dovadă, pentru uscarea sebumului în exces, pentru stimularea metabolismului la nivelul pielii și pentru îmbunătățirea circulației sangvine. Aceste tratamente nu sunt recomandate pentru toate persoanele, ci pentru acelea care se confruntă cu cel puțin una dintre următoarele afecțiuni: ten acneic, pori dilatați, ten foarte gras cu producție în exces de sebum, căderea părului sau existența mătreței.

Sterilizatorul din aparatura cosmetică                                                                              
Una dintre cele mai cunoscute aparaturi cosmetice este sterilizatorul. Acest aparat este cunoscut și de către cliente și este foarte important să aveți un sterilizator la salon. Unul dintre motivele pentru care este important să dețineți acest aparat este pentru asigurarea unei igiene optime, iar un altul ar fi pentru liniștirea clientelor care se tem că aparatele utilizate pentru ele nu au fost sterilizate înainte.

Igiena prezentă în saloanele cosmetice nu se referă numai la prevenția și exterminarea anumitor boli, ci și împiedicarea dezvoltării unor infecții malițioase. Indiferent de tipul salonului – de cosmetică, de coafură, de manichiuri/pedichiură – sterilizarea instrumentelor folosite pentru toate clientele ar trebui să reprezinte o activitate uzuală pentru personal și una dintre cele mai des efectuate – anume după fiecare utilizare a obiectelor. Igiena saloanelor este aspectul care poate stabili încrederea clienților sau pierderea acestora. Sterilizatoarele sunt de de mai multe feluri – acestea pot fi sterilizatoare cu UV, sterilizatoare cu quartz, sterilizatoare speciale pentru manichiură sau sterilizatoare speciale pentru coafură. Indiferent de tipul de sterilizatorul, toate îndeplinesc aceeași misiune și anume eliminarea microorganismelor și a impurităților de pe echipamentele din metal sau din plastic folosite la clientelă. Pentru a vă asigura toate măsurile de protecție necesare pentru ferirea de boli și infecții, nu ezitați să investiți în aparatură cosmetică când vine vorba de sterilizatoare.

Aparatele pentru microdermabraziune din aparatura cosmetică
Procedeul de microdermabraziune este unul foarte util pentru sexul frumos întrucât poate ajuta la remedierea problemelor cu ridurile fine și de expresie, a acneei (inclusiv coșuri și puncte negre), a hiperpigmentației, a cicatricilor și a altor leziuni ale pielii.

Unul dintre avantajele acestei aparaturi cosmetice  este acela că promite efecte senzaționale obținute fără durere, ceea ce multe cliente caută. De asemenea, nu există efecte secundare neplăcute semnalate de clientelă. Tehnica care stă la baza microdermabraziunii este aceea de eliminare a celulelor moarte și de curățare a suprafeței pielii, acestea fiind făcute cu o finețe specifice termenului „micro”. Contactul aparatului cu pielea este minim, motiv pentru care nu există accidentări sau efecte negative ale aparatului, fiind optim și pentru pielea foarte sensibilă.

Efectele pe care le puteți obține în urma efectuării unor tratamente cu microdermabraziune cuprind eliminarea celulelor cornoase moarte, ridicarea nivelului de absorbție al pielii, creșterea elasticității și fermității pielii, hrănirea și oxigenarea tenului în profunzime, dar și accentuarea procesului de regenerare propriu al pielii.

Printre avantajele tehnice de care dispune un aparat de microdermabraziune se numără și faptul că este foarte silențios – nu produce zgomote neplăcute, dar este și destul de ușor de întreținut.

Combina cosmetică din aparatura cosmetică
Acest element din aparatura cosmetică este ideal atât pentru saloanele mari, cât și pentru cele mai mici. Acest aparat este construit în așa fel încât să ofere posibilitatea efectuării mai multor tratamente complexe, pe diferite etape. Printre cele mai uzuale tratamente ce pot fi săvârșite prin intermediul unei combine cosmetice se numără curățarea tenului, introducerea unor substanțe în piele, chiar și masajul tenului.

Tehnologia permite dotarea combinelor cu tratamente clasice, cunoscute pretutindeni, cum ar fi tratamentul cu filectroderm sau ionizarea, dar și cu tratamente de ultimă generație precum cele cu ultrasunet. Din construcția unei combine de obicei sunt nelipsite lampa cu lupă și vapozonul prezentate anterior, acestea fiind necesare unui tratament complet de înfrumusețare.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *