Noutăți în cosmetică

Articolele au fost realizate de redacția Creative Art Copywriting și verificate de următorii specialiști:

Articol redactat de Cosmina Florescu şi verificat de farmacist Ioana Dejeu, specialist în cosmetică farmaceutică.

Sumar:

 1. Masajul facial, o noutate sau o tradiţie în domeniul cosmetic?
 2. Mai este epilarea facială o noutate?
 3. Care sunt cele mai noi tehnici în materie de cosmetică?
 4. Ce produse cosmetice inovează piaţa cosmetică?
 5. Care sunt aparatele care au revoluţionat industria cosmetică?
 6. Concluzii
 7. Resurse despre „Noutăţi în cosmetică”

Masajul facial, o noutate sau o tradiţie în domeniul cosmetic?

Masajul facial reprezintă o procedură foarte importantă aplicată pentru  menţinerea sănătăţii şi frumuseţii tenului, dar şi pentru încetinirea  procesului  de îmbătrânire.

Masajul facial este o tehnică moştenită odată cu masajul corporal. Beneficiile masajului atât corporal, cât şi facial s-au descoperit încă din cele mai vechi timpuri. În China Antică, masajul era folosit pentru tratarea diverselor afecţiuni, iar India Antică a lăsat dovezi ale tehnicilor de masaj aplicate pe  tot corpul, fiind primii care au combinat băile de abur cu masajul. Papirusurile ne confirmă faptul că popoarele din Egipt, Asiria şi Persia erau familiarizate cu acest tip de terapie, tehnică care s-a răspândit înspre Grecia Antică. În Roma Antică,  masajului i s-a acordat o mare importanţă, deschizându-se şcoli în care medicii predau tehnica şi tainele acestei terapii. În secolul al XIX-lea, tehnicile de masaj reprezentau temele tratatelor şi lucrărilor ştiinţifice medicale.

Masajul facial are rolul de a ajuta tenul să se păstreze tânăr, asigurându-i-se pielii o circulaţie sangvină normală, drenaj şi hidratare. Pe lângă aspectele legate de piele, masajul facial prezintă şi avantaje precum ameliorarea stresului, a migrenelor (dureri de cap) și decongestionarea sinusurilor.

Aplicarea tehnicilor de masaj nu este o abordare nouă, cosmeticienele împletind dintotdeauna tratamentele cosmetice cu tehnicile specifice masajului facial. Aplicarea cremelor, loţiunilor, uleiurilor şi a altor tipuri de tratamente s-a efectuat întotdeauna prin anumite mişcări, astel încât procesele care au  loc la nivelul pielii să poată acţiona eficient.

Tehnicile masajului facial vizează nervii şi anumite puncte asupra cărora se exercită presiune la diferite intensităţi. Astfel, prin aplicarea masajului la nivelul feţei se previne apariţia ridurilor  şi se diminuează cele deja existente, se susţine detoxifierea prin stimularea ganglionilor şi vaselor limfatice aflate la acest nivel, se ameliorează congestia sinusurilor survenită pe un fond alergic şi, foarte important, se acţionează asupra psihicului, asigurând relaxarea şi confortul.

Masajul facial este alcătuit dintr-o serie de tehnici de bază adaptate fiecărei zone în parte, tipului de ten şi vârstei pacientului. Mişcările folosite pentru aplicarea masajului facial sunt de trei feluri,  mişcări de netezire, energice şi vibratorii.

Mişcările de netezire sunt cele cu care începe şi se sfârşeşte un masaj facial. Se execută cu toată palma sau cu degetele, se aplică uşor, circular, în zig-zag, în foarfecă sau spirală, având rolul de a calma şi relaxa, acţionând direct asupra pielii. Aceasta este etapa în care se aplică cremele şi uleiurile,  aceste mişcări stimulând foarte bine absorbţia.

Mişcările energice vor acţiona asupra straturilor mai profunde ale pielii, asupra terminaţiilor nervoase, circulaţiei sangvine şi limfatice, dar şi asupra muşchilor. Mişcările sunt realizate prin lovituri şi bătăi  uşoare realizate cu degetele, dar şi prin ciupituri.

Mişcările vibratorii se aplică fie cu degetele în mişcări punctate, fie cu palmele, realizând o mişcare vibratorie continuă. Aceste mişcări au rolul de a stimula terminaţiile nervoase din piele, având ca finalitate relaxarea nervoasă nu doar la nivelul feţei, ci  în tot corpul.

Masajul facial poate fi aplicat de fiecare acasă, odată cu demachierea şi aplicarea cremelor.  Însă un masaj cu adevărat eficient va fi executat de către o persoană calificată în domeniu, în saloane destinate acestor proceduri., conform: glamourmagayine.co.uk, healthline.com.

„Pentru a avea un ten curat și luminos, se indică efectuarea unui tratament cosmetic măcar odată la 6 luni și un masaj cosmetic de câte ori doriți să va simțiți răsfățate. Tratamentul cosmetic se va face doar de personalul calificat în cabinetele de cosmetică sau la clinicile de remodelare corporală.

Cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont e că degeaba folosiți produse cosmetice foarte scumpe dacă pielea dvs. nu arată sănătoasă și nu e hidratată suficient, de aceea întotdeauna aplicați o cremă hidratantă înainte de a aplica orice produs de machiaj. Nu trebuie neglijat nici faptul că dacă seara înainte de culcare, după o bună demachiere vom aplica un ser pe față și vom face un masaj timp de 5 minute, a doua zi tenul va arăta mult mai luminos.” Farmacist Ioana Dejeu

Mai este epilarea facială o noutate?

Pilozitatea excesivă reprezintă o consecinţă a producţiei excesive de hormon masculin, numit testosteron. Este o afecţiune frecventă şi inofensivă, însă foarte neplăcută din punct de vedere estetic. Astfel, o parte dintre femei s-a confruntat dintotdeauna cu un exces de păr pe suprafaţa corpului, şi a încercat să descopere cele mai bune metode prin care să îl îndepărteze.

Părul de pe faţă constituie o problemă chiar dacă nu este vorba despre o pilozitate excesivă, deoarece influenţează frumuseţea tenului. Acesta poate creşte pe bărbie şi gât, deasupra buzelor, pe pomeţi şi perciuni.

Tocmai din cauza faptului că pilozitatea de pe faţă umbreşte frumuseţea şi fineţea feminină, modalităţi de îndepărtare sau decolorare s-au aplicat tot timpul. Nu este o noutate încercarea femeilor de a-şi îndepărta părul de pe faţă, această etapă facând parte din întregul proces de epilare corporală. Un exces de păr nu se manifestă doar pe faţă, astfel că procesul de îndepărtare a părului nedorit este elaborat, necesită timp şi poate fi dureros. Cabinetele cosmetice şi de înfrumuseţare au oferit întotdeauna proceduri de epilare corporală şi facială.

Tehnicile şi metodele de îndepărtare a părului facial s-au dezvoltat, oferind femeilor şansa alegerii celei mai bune şi eficiente metode prin care să scape de neplăcuta pilozitate facială.

Epilarea presupune extragerea firului de păr din rădăcină. Este o procedură neplăcută, dar eficientă şi de lungă durată. Firul de păr va creşte mai încet şi va avea o textură mai fină.  Pentru extragerea firelor de păr de pe faţă, se folosesc diverse metode. Fie se alege aplicarea la cald a  fâşiilor din ceară  de albine, fie ceara rece, fie se apelează la diverse sisteme de epilat, care funcţionează pe acelaşi princiu al extragerii firului din rădăcină.

Pentru a fi eficientă şi pentru a se desfăşura uşor, epilarea presupune anumite etape. Înainte de epilare, pielea trebuie să fie bine curăţată, iar după epilare trebuie să i se aplice un tratament de hidratare, astfel încât să nu apară iritaţia. Fiind o zonă foarte sensibilă, epilarea facială se va face cu grijă, ţinându-se cont de eventualele probleme dermatologice.

Un cabinet cosmetic va sta întotdeauna la dispoziţia clientelor cu cea mai bună variantă de epilare facială., conform: graziadaily.co.uk, asmoothlife.com.

Care sunt cele mai noi tehnici în materie de cosmetică?

În materie de cosmetică, permanent s-a încercat descoperirea celor mai eficiente tehnici prin care să se intervină asupra calităţii tenului şi a problemelor dermatologice.

Una dintre cele mai revoluţionare tehnici în materie de cosmetică o oferă tehnologia digitală. Prin aplicarea acestei tehnici, se pot stabili cele mai eficiente şi benefice proceduri, în funcţie de o analiză digitală aplicată fiecărui ten în parte.

Prin tehnici digitale, se poate stabili personalitatea fiecărui tip de ten. În funcţie de datele obţinute, se pot aplica tratamente virtuale în vederea stabilirii gradului de compatibilitate. Ulterior, se poate face o verificare în oglinzile virtuale, decizându-se astfel dacă produsele şi tehnicile alese sunt cele mai potrivite.

Parcurgând aceşti paşi inovatori adoptaţi de marile branduri de pe piaţa cosmetică, este mult mai uşor ca un client să aibă acces direct la produsul potrivit lui. Se limitează foarte mult timpul alocat descoperirii celor mai bune tratamente şi se asigură achiziţionarea unui produs personalizat.

O altă tehnică aplicată în cosmetică este economia circulară prin care se vizează folosirea ingredientelor naturale în fabricarea produselor cosmetice şi reciclarea anumitor elemente care pot fi parte din industria cosmetică. Astfel, elemente întâlnite în alimentaţie pot fi incluse şi în produsele cosmetice, impactul acestora asupra pielii fiind unul cu urmări benefice.

Microbiochimia este importantă în cosmetică. Tehnologia biogenetică permite descoperirea punctelor asupra cărora trebuie insistat atunci când se intervine asupra unui anumit ten, în funcţie de problemele pe care le-a moştenit odată cu bagajul genetic. Ţinând cont de aceste date, se poate alege cel mai bun tratament, astfel încât orice problemă ar manifesta tenul, să poată fi rezolvată.

Astfel, noile tehnologii vizează modalităţi eficiente prin care să se descopere rapid nevoile reale ale unui ten, cât şi descoperirea produselor şi tratamentelor cosmetice compatibile şi benefice.

Cea mai revoluţionară tehnică este cea digitală prin care sunt accesate foarte multe modalităţi de tratament, pliate nevoilor fiecăruia., conform: techinasia.com, guided-selling.org.

Ce produse cosmetice inovează piaţa cosmetică?

Piaţa cosmetică beneficiază la momentul actual de o serie de produse care au rolul de a inova tratamentele şi de a oferi unele dintre cele mai eficiente tratamente faciale.

Gel 8, renumitul produs austriac, extras din ingrediente naturale şi capsulat într-un sistem care permite o foarte bună conservare, acţionează sigur asupra tenului, reechilibrând nivelul pH-ului şi susţinând activitatea celulară. Branduri renumite recurg deja la acest ingredient în prepararea produselor cosmetice, ajutând la întinerirea pielii.

Mineralele extrase din perle sunt un alt ingredient folosit în preparea produselor cosmetice, având rolul de a exfolia şi texofia foarte bine pielea de la nivelul feţei. Tenul capătă astfel luminozitate şi strălucire.

Celulele stem extrase din plante şi adăugate  în produsele cosmetice reprezintă o abordare revoluţionară la care apelează din ce în ce mai multe persoane. Produsele cosmetice care au în componenţă celule stem, au rolul de a susţine regenerarea celulară, interacţionând cu celulele stem umane din derm. Au capacitatea de a începe şi susţine un proces de reîntinerire, de prevenire a apariţiei ridurilor şi  de redare a fermităţii pielii.

Produselele cosmetice pe bază de celule stem vegetale au capacitatea de a proteja pielea de efectele nocive pe care le au radicalii liberi, susţin regenerarea celulară, conferind tenului un aspect catifelat, plăcut şi sănătos. Au capacitatea de a stopa  ridurile, refăcând fibrele de colagen.

Parte a cosmeticii de lux, produsele cu nanoparticule de aur reprezintă un mare plus pentru industria cosmetică, deoarece aurul este un element care nu provoacă reacţii la nivelul sistemului imunitar uman. Nanoparticulele de aur au un efect antiîmbătrânire, stimulând circulaţia sangvină şi fiind purtătoare pentru alte substanţe active, având rol antibacterian şi antiinflamator.

Cu toate acestea, produsele pe bază de uleiuri naturale de migdale, măsline  şi struguri, cele care conţin extracte de aloe, morcov sau nucă de cocos, încă reprezintă o variantă apreciată în industria cosmetică., conform: forbes.com.

Care sunt aparatele care au revoluţionat industria cosmetică?

Calitatea produselor cosmetice este pusă în evidenţă şi valorificată şi prin folosirea aparaturii destinate aplicării procedurilor cosmetice.

Importanţa aparaturii în cosmetică se bazează pe rezultatele impresionante care s-au obţinut pe diverse tipuri de ten. Aparatura folosită în cosmetică vine şi revoluţionează acestă branşă, oferind tratamente şi tehnici de întreţinere a tenului, cu greu obţinute în alte condiţii.

Aparatele folosite în cosmetică vor ajuta un specialist să stimuleze mult mai bine metabolismul, să  accelereze circulaţia sangvină şi să ajute activitatea celulară. Prin accesarea funcţiilor unui aparat destinat tratamentelor cosmetice, se va putea interveni în profunzime asupra pielii, exfoliind, curăţând, hidratând, cicatrizând şi nivelând.

Aparatura în cosmetică vine şi întregeşte priceperea terapeuţilor, asigurând aplicarea celor mai eficiente tratamente. Printre aparatele care au revoluţionat industria cosmetică, pot fi enumerate cele de  tip vacuum, care asigură o foarte bună curăţare a tenului, aparatele pentru peeling-ul chimic, destinate unei exfolieri corecte şi eficiente, plus cele destinate aplicării ultrasunetelor sau vibraţiilor, care au rolul de a stimula activitatea celulară la nivelul pielii. Un alt aparat revoluţionar este cel destinat ozonoterapiei, procedură care asigură întinerirea pileii. Aparatele cu ajutorul cărora se aplică galvanoterapia sau fototerapia sunt printre cele mai apreciate, asigurând metode eficiente de curăţare şi reîntinerire a tenului.

Tratamentele faciale aplicate cu ajutorul aparaturii de ultimă generaţie tind să cucerească un loc aparte în industria cosmetică, tocmai datorită  beneficiilor incontestabile.

Tehnologia digitală permite o testare prealabilă a terapiilor necesare fiecărui tip de ten în parte, reprezintă un mare pas înainte în obţinerea celor mai bune rezultate în tratarea şi întreţinerea pielii.

Folosirea aparatelor cosmetice se face doar sub supraveghere de specialitate de către persoane instruite în acest sens, tocmai pentru ca rezultatele să fie cele dorite., conform: digitalcommerce360.com.

Concluzii

Cosmetica reprezintă un domeniu al frumuseţii şi întreţinerii tinereţii. Noutăţile în acestă branşă, de la tehnici de aplicare a terapiilor, produse cosmetice, aparatură de ultimă generaţie şi modalităţi de tratamente oferă tuturor posibilitatea de a-şi alege şi aplica cele mai bune variante.  Un tratament cosmetic ar trebui să fie potrivit fiecărui tip de ten, să vizeze curăţarea, exfolierea, cicatrizarea, hidratarea şi reducerea semnelor de îmbătrânire. Un ten căruia i se vor aplica toate tehnicile moderne de tratament va fi un ten frumos, sănătos, revigorat,  tânăr şi luminos.

Resurse despre „Noutăţi în cosmetică”

 1. glamourmagayine.co.uk
 2. healthline.com
 3. graziadaily.co.uk
 4. asmoothlife.com
 5. techinasia.com
 6. guided-selling.org
 7. forbes.com
 8. digitalcommerce360.com
 9. cultbeauty.co.uk

Ioana Dejeu

farmacist

doctorand în științe farmaceutice

ioana.dejeu@gmail.com

DrGeoMEDSRL@gmail.com

0745 542867

Tratamente faciale – ce trebuie să ştii despre ele

Articol redactat de Cosmina Florescu şi verificat de farmacist Ioana Dejeu, specialist în cosmetică farmaceutică. Sumar:
 1. Beneficiile tratamentelor faciale
 2. Ce tratamente au cel mai mare succes?
 3. La ce tratamente faciale recurg persoanele cu venit peste medie?
 4. Cât de importantă este aparatura atunci când vorbeşti despre un tratament facial? Sunt suficiente doar mâinile şi cremele?
 5. Poţi scăpa de coşuri cu ajutorul tratamentelor cosmetice?
 6. Concluzii
 7. Resurse despre „Tratamente faciale – ce trebuie să ştii despre ele”

Beneficiile tratamentelor faciale

Indiferent de vârstă, preocuparea pentru aspectul fizic este prezentă în viaţa fiecăruia. Oricine îşi doreşte să arate bine, să se bucure de puţină relaxare și să încetinească procesul de îmbătrânire. Un capitol foarte elaborat al întreţinerii corporale este reprezentat de tratamentele faciale. Adoptat atât de femei, cât şi de bărbaţi, un tratament facial poate îndeplini o multitudine de roluri. Fie pentru îndepărtarea punctelor negre sau albe, fie pentru exfoliere şi hidratare, pentru atenuarea ridurilor sau pentru tratarea coşurilor, tratamentul facial bine ales îşi va îndeplini cu succes misiunea. Astfel, sunt multe motive pentru care ar trebui adoptate tratamentele faciale vizând nu doar aspectul estetic, ci şi sănătatea tenului. Aplicarea unui tratament facial presupune o serie de etape. În primul rând, nu se alege la întâmplare. Este nevoie de o consultaţie unde medicul dermatolog va stabili exact despre ce tip de piele este vorba, cu ce probleme se confruntă tenul şi care ar fi cea mai bună formulă de tratament facial. Un tratament facial corect ales poate rezolva multe probleme, chiar şi neplăcutele coşuri. Odată stabilit tipul de tratament, aplicarea acestuia se va desfăşura după o anumită procedură, astfel încât beneficiile să nu întârzie să apară. Se face o  pregătire a tenului, urmează curăţarea prin diverse tehnici, exfolierea, extragerea punctelor negre sau a altor formaţiuni, masajul facial, aplicarea unei măşti, iar la final hidratarea şi tonifierea tenului prin diverse metode. Aplicarea unui tratament facial într-un salon de specialitate sau într-un cabinet medical trebuie să se continue cu o îngrijire corectă şi acasă, astfel că terapeutul va face recomandările necesare, potrivite tipului de ten. Beneficiile tratamentelor faciale sunt multe. În primul rând, se asigură o regenerare celulară, se conferă luminozitate tenului, se pot îndepărta punctele negre şi se pot trata coşurile, se atenuează ridurile, încetinindu-se procesul de îmbătrânire. Tratamentele faciale bine alese şi aplicate constant vor conferi tinereţe tenului, vor asigura o curăţare profundă corectă şi o hidratare optimă, vor încetini apariţia ridurilor şi vor permite pielii să se regenereze. În mod normal, tratamentul facial ar trebui aplicat o dată pe lună, iar dacă acest lucru nu se poate, cel puţin de patru ori pe an, este obligatoriu, odată cu schimbarea fiecărui anotimp. Doar aşa tenul va fi ajutat să facă faţă schimbărilor, să se adapteze, să se regenereze şi să se menţină într-o formă foarte bună, conferind feţei luminozitate şi tinereţe., conform: tripsavvy.com, highstlylife.com.
„Tratamentele faciale au mai mult rol preventiv decât curativ, de aceea se indică a fi făcute la un interval regulat de timp de un specialist pentru a nu leza pielea. Oamenii apelează la tratamentele faciale din diverse motive: în timp ce unii vor să scape de acele oribile puncte negre sau comedoame, alții urmăresc un efect antirid sau pur și simplu pentru o bună relaxare a feței. Un tratament facial este esențial a fi făcut în mai mulți pași de îngrijire a tenului printr-o exfoliere, iar mai apoi hidratare a pielii, având ca efect un ten luminos ce arată mai tânăr.” farmacist Ioana Dejeu

Ce tratamente au cel mai mare succes?

Evoluţia tehnologică şi cercetările ştiinţifice au condus la descoperirea unora dintre cele mai revoluţionare şi eficiente tratamente faciale, toate vizând încetinirea procesului de îmbătrânire şi menţinerea pielii curate şi sănătoase. Evident, pentru ca un tratament să fie considerat cel mai bun, trebuie să se potrivescă nevoilor fiecărui ten în parte. Pot fi tehnici care funcţionează impecabil în cazul anumitor persoane, beneficiile apărând foarte repede, dar în cazul altora să nu dea rezultate, deoarece nu se pliază nevoilor tenului respectiv. Din acest motiv, nu este indicat a se apela la tehnici şi tratamente doar pentru că le-a lăudat cineva, ci se impune un consult dermatologic, medicul având capacitatea de a stabili tipul exact de ten, problemele cu care se confruntă şi modalitatea cea mai bună de intervenţie. În prezent, există o serie de tratamente care au mare impact aducând o notă inovatoare şi oferind şansa obţinerii unui ten perfect şi luminos. Unul dintre tratamentele de succes este cel în care se apelează la microdermoabraziune. Este o tehnică prin care se efectuează un peeling mecanic, rolul acestuia fiind de a exfolia stratul superficial al epidermei, oferind tenului un aspect întinerit, curat şi foarte sănătos. Cu ajutorul acestei tehnici, se poate interveni asupra petelor solare sau a celor specifice îmbătrânirii pielii, se reduc ridurile fine, se diminuează cicatricele post acnee şi se conferă tenului un aspect uniform şi luminos. Este o terapie nonchirurgicală și noninvazivă cu beneficii rapide. Un alt tratament foarte eficient este cu ultrasunete. Procedura presupune exfolierea pielii cu ajutorul ultrasunetelor de înaltă şi joasă frecvenţă. Astfel, se va exfolia şi purifica foarte bine tenul, se vor îndepărta celulele moarte, excesul de sebum, punctele negre, cât şi cele albe, şi se va îndepărta  mediul propice coşurilor prin distrugerea bacteriilor şi microbilor de la nivelul pielii. Pentru reîmprospătarea şi întinerirea tenului, un tratament de oxigenare poate fi cea mai potrivită tehnică. Aplicarea acestui tratament va ajuta la oxigenarea ţesuturilor, fapt ce va asigura o piele luminoasă şi curată, fiecare celulă a pielii primind un nivel crescut de oxigen pentru a putea înlătura toxinele. Prin oxigenarea pielii, se va regla  nivelul pH-ului, se va stimula circulaţia sangvină şi se va asigura hidratarea optimă, astfel încât tenul să arate mult mai luminos. Tratamentele faciale în care se apelează la vacuum şi razele infraroşii reprezintă unele dintre cele mai de succes, deoarece acţionează punctual, stimulând drenajul pielii. Astfel, se asigură purificarea şi hidratarea tenului, urmele trecerii timpului, ale oboselii, stresului şi lipsei de somn dispărând cu uşurinţă. Un alt tratament revoluţionar este cel de fotoîntinerire prin intermediul căruia se foloseşte lumina pulsată în scopul de a reduce semnele îmbătrânirii. Stimularea producerii colagenului, creşterea fluxului sangvin şi regenerarea celulară asigurate prin acest tip de tratament vor conduce la obţinerea unui ten tânăr şi ferm. Mezoterapia este o altă tehnică de întinerire a pielii, aplicată cu ajutorul unui aparat de mezoterapie care funcţionează pe bază de curent electric. Tehnica presupune introducerea în structura pielii a unui mix de vitamine, minerale şi aminoacizi, rolul acestora fiind de accelera metabolismul, tenul obţinând un aspect luminos, odihnit şi întinerit., conform: livestrong.com, elle.com.

La ce tratamente faciale recurg persoanele cu venit peste medie?

Oricine îşi doreşte să aloce cât mai mult din buget pentru înfrumuseţare şi întreţinere, însă întotdeauna există o limită. Un tratament facial care să dea rezultate, trebuie ales în funcţie de particularităţile fiecăruia şi, în mod frecvent, se extinde pe perioada mai multor şedinţe care pot  varia fiecare  între 45 – 60 de minute. Preţul acestora este dictat de produsele cosmetice folosite, de aparatură, de funcţiile acestora, dar şi de specializările personalului care aplică terapia. Tratamentele faciale pot într-adevăr face minuni dacă sunt bine alese şi corect aplicate. Cu cât sunt mai elaborate sau implică produse scumpe, preţul creşte. Fie că se optează pentru o şedinţă, fie că se alege un întreg pachet de tratament, fiecare îşi va alege serviciul care se pliază posibilităţilor financiare. Persoanele cu un venit peste medie pot opta pentru tratamente complexe, cum ar fi peeling-ul chimic sau microdermoabraziunea. Microdermoabraziunea este o terapie non-chirurgicală, non-invazivă cu beneficii rapide. Prin efectuarea unui peeling mecanic, se intervine asupra petelor solare sau a celor specifice îmbătrânirii pielii, se reduc ridurile fine, se diminuează cicatricele post acnee şi se conferă tenului un aspect ferm şi tineresc. Peeling-ul chimic reprezintă procedura medicală estetică care constă în aplicarea pe ten a unui mix de substanţe chimice, printre care sunt incluse alfa-hidroxiacizi, beta-hidroxiacizi sau acid tricloracetic. Terapia are scopul de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea celulară. Acest tip de peeling se poate face superficial, mediu sau profund, rezultatul fiind unul foarte bun, scăzând secreţia de sebum, ameliorând leziuni faciale, decolorând pigmentările, reducând ridurile şi conferind luminozitate şi fineţe. Un alt tratament ales de persoanele cu venituri peste medie este cel galvanic. Galvanoterapia presupune o curăţare cu ajutorul curentului galvanic. Grăsimea de pe faţă se amestecă cu soluţia bazică, iar aparatura specifică, respectiv galvanodermul, va transforma sebumul într-o formă solidă, uşor de îndepărtat de pe faţă. Astfel, tenul va fi foarte bine curăţat, se va stimula circulaţia sangvină, se vor diminua edemele şi se va accelera procesul de regenerare., conform: mypureradiance.com

Cât de importantă este aparatura atunci când vorbeşti despre un tratament facial? Sunt suficiente doar mâinile şi cremele?

Calitate produselor cosmetice şi profesionalismul cosmeticienei sau al medicului dermatolog sunt hotărâtoare în obţinerea beneficiilor unui tratament facial. Însă ideea de tratare a tenului doar cu ajutorul tehnicilor de masaj facial şi a cremelor pare că este depăşită, profesioniştii din branşă susţinând importanţa aparaturii destinate procedurilor cosmetice. Melanie Simon, iniţiatoarea ZIIP Beauty, susţine importanţa aparaturii în cosmetică, bazându-se pe rezultatele impresionante pe care le-a obţinut pe diverse tipuri de ten. Folosind aparatura electrică în vederea aplicării diverselor proceduri, a putut conferi strălucire, frumuseţe şi luminozitate unora dintre cele mai dificile tipuri de ten. Prin apelarea la aparatură, indiferent de sarcina acesteia, un specialist va putea stimula mult mai bine metabolismul, va accelera circulaţia sangvină şi va ajuta activitatea celulară. Prin accesarea funcţiilor unui aparat destinat terapiilor cosmetice, se va putea interveni în profunzime asupra pielii, exfoliind, curăţând, hidratând, cicatrizând şi nivelând. Aparatura în cosmetică vine şi întregeşte priceperea specialiştilor fără a lua locul cosmeticienei, ci ajutând-o să confere clienţilor un ten perfect plin de lumină şi tinereţe. Astfel, printre cele mai des întâlnite aparate folosite în cosmetică, pot fi reamintite cele tip vacuum, aparatele pentru peeling-ul chimic, cele destinate aplicării ultrasunetelor sau vibraţiilor, aparatele pentru ozonoterapie sau cele care au rolul de aplica galvanoterapia sau fototerapia. Aplicate o dată pe lună sau urmate în cadrul unui program stabilit de medicul dermatolog, tratamentele faciale aplicate cu ajutorul aparaturii tind să cucerească din ce în ce mai multe persoane, beneficiile acestora fiind incontestabile. Folosirea aparatelor cosmetice se face doar sub supraveghere de specialitate, ţinându-se cont de faptul că prezintă contraindicaţii în anumite contexte medicale.

Poţi scăpa de coşuri cu ajutorul tratamentelor cosmetice?

Pielea este cel mai mare organ uman, iar prin intermediul activităţii glandelor sale, a terminaţiilor nervoase şi a vaselor de sânge, deţine un rol extrem de important pentru organism. Pielea este mijlocitorul care trage un semnal de alarmă atunci când ceva nu funcţionează bine în organism, apărând astfel diverse afecţiuni la nivelul acesteia. Între afecţiunile specifice pielii, se încadrează şi acneea, neplăcutele şi inesteticele coşuri. Acneea este o problemă pe care o parcurg foarte multe persoane la un anumit moment. Apare cu preponderenţă în adolescenţă, însă sunt şi cazuri în care se  manifestă şi pe perioada maturităţii.  Acneea este reprezentată printr-o inflamare cronică a pielii manifestată prin apariţia comedoanelor, denumite coşuri. Cauza o reprezintă hiperactivitatea glandelor sebacee, care favorizează blocarea porilor pielii şi înmulţirea bacteriilor de la suprafaţa pielii. Acneea este de mai multe tipuri, medicul dermatolog fiind cel care diagnostichează corect şi prescrie cea mai bună metodă de tratament. În cazul în care acneea se rezumă doar la coşurile apărute la nivelul pielii, fără noduli sau chisturi,  se poate alege un tratament cosmetic. Principiul de bază pe care funcţionează un tratament cosmetic în vederea vindecării acneei este acelaşi. Pielea trebuie foarte bine curăţată, exfoliată şi sterilizată, astfel încât să se limiteze secreţia de sebuum, porii să rămână deschişi, iar bacteriile şi microbii  de pe faţă să fie înlăturaţi  corect. Se poate apela la tratamente faciale cu produse pe bază de plante, se pot aplica tehnici de masaj  cu diverse produse destinate vindecării acneei şi se poate recurge la funcţiile aparatelor folosite în cosmetică pentru o curăţare profundă a pielii. Peeling-ul chimic, microdermoabraziunea, galvanoterapia, vacuumul și lumina pulsată sunt tehnici care au rolul de a asigura o curăţare profundă a pielii şi de a reechilibra pH-ul, conducând la vindecarea acneei. Tratarea acneei presupune urmarea unei serii complexe de tratamente cosmetice, dar care nu se opresc în cabinetul medical sau cosmetic, ci se continuă acasă prin curăţarea şi întreţinerea corectă a tenului printr-o alimentaţie echilibrată şi petrecerea timpului în aer liber., conform goodhousekeeping.com.

Concluzii

Tratamentele faciale au rolul de ajuta pielea să-şi îndeplinească toate funcţiile. Prin aplicarea tratamentului potrivit, se va asigura exfolierea, curăţarea, hidratarea, se va echilibra pH-ul, se va stimula circulaţia sangvină, se vor diminua ridurile şi petele și se va încetini procesul de îmbătrânire. Un ten bine întreţinut va fi luminos, tânăr şi frumos. Tratamentul facial trebuie ales în funcţie de particularităţile fiecărui ten şi ar trebui să se aplice lunar sau cel puţin de patru ori pe an. Pentru problemele severe cum ar fi acneea, medicul dermatolog va indica cea mai bună tehnică prin care se poate interveni. Fie că se aplică  doar  cu palmele, fie că se apelează la funcţiile aparaturii specifice, tratamentele faciale vor conferi tenului sănătate, strălucire şi frumuseţe, indiferent de vârstă.

Resurse despre „Tratamente faciale – ce trebuie să ştii despre ele”

 1. tripsavvy.com
 2. highstlylife.com
 3. livestrong.com
 4. www.elle.com
 5. mypureradiance.com
 6. goodhousekeeping.com
 7. huffpost.com
 8. tripsavvy.com
Ioana Dejeu farmacist doctorand în științe farmaceutice ioana.dejeu@gmail.com DrGeoMEDSRL@gmail.com 0745 542867
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0