Acidul alfa-lipoic și efectul său anti-îmbătrânire – are pielea ta nevoie de așa ceva?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Din ce în ce mai multe persoane își orientează atenția asupra produselor cosmetice care indică pe etichetă prezența acidului alfa-lipoic, abreviat ALA. În mod obișnuit, acest acid face parte din compoziția produselor pentru îngrijirea pielii cu efect anti-îmbătrânire.

În acest articol, vom încerca să vedem care este știința din spatele acestui ingredient eficient care ne asigură că ține departe semnele îmbătrânirii.

Ce este acidul alfa-lipoic?        

Acidul alfa-lipoic este un antioxidant care se găsește în multe alimente, uleiul de semințe de in și semințele de chia fiind cele mai bogate surse. Este esențial pentru metabolismul normal în organism, dar are și alte câteva proprietăți, cum ar fi proprietățile antioxidante și antiinflamatorii.

Ce face acidul alfa-lipoic?

Întâi de toate, acidul alfa-lipoic are câteva funcții benefice asupra pielii. Ca antioxidant, acidul alfa-lipoic este capabil să neutralizeze mulți dintre radicalii liberi dăunători, inclusiv oxigenul singlet, o moleculă creată de radiația ultravioletă de tip A.

Acidul alfa-lipoic are, de asemenea, funcții antiinflamatorii și poate reduce semnalele inflamatorii care sunt eliberate de celulele pielii. O moleculă care este aproape de structură față de acidul alfa-lipoic este acidul dihidrolipoic (DHLA), care acționează ca agent antioxidant și antiinflamator.

Studii clinice referitoare la efectele acidului alfa-lipoic

Acidul alfa-lipoic a fost, de asemenea, testat în mai multe studii clinice. Un studiu clinic a analizat dacă acidul alfa-lipoic ar putea diminua liniile fine de pe față. Participanții la studiu au primit atât o cremă cu acid alfa lipoic, cât si o cremă placebo și au fost rugați să folosească o cremă pe jumatate de față și cealaltă cremă pe cealaltă jumătate a feței. Ei au fost rugați să continue să aplice aceeași cremă pe fiecare parte a feței pe parcursul a 12 săptămâni.

În urma acestui studiu, cercetătorii au descoperit că utilizarea cremelor pe bază de acid alfa-lipoic îmbunătățește liniile fine ale feței după 12 săptămâni de utilizare. Un alt studiu concentrat pe efectele acidului alfa-lipoic a constatat în mod similar că aplicarea unei creme cu acid alfa-lipoic a îmbunătățit liniile fine din jurul ochilor și deasupra buzelor superioare.

Un acid blând și ușor pentru pielea noastră

Unul dintre motivele pentru care acidul alfa-lipoic este utilizat în mod obișnuit în produsele de îngrijire a pielii este faptul că este blând, dar eficient. Acest lucru se datorează faptului că îi lipsește aciditatea, care poate provoca iritarea pielii și inflamația atunci când este combinat cu alte ingrediente acide. Această blândețe face ca acidul alfa-lipoic să devină un ingredient deosebit de bun pentru produsele de îngrijire a pielii aplicate în zona infraorbitală, care înconjoară ochiul.

Oamenii care se luptă cu liniile de expresie, cu riduri profunde sau cu ceea ce popular se numește „talpa gâștei”, pot vedea o îmbunătățire atunci când utilizează o cremă cu acid alfa-lipoic destinată îngrijirii zonei din jurul ochilor, dar și pentru toată fața, insistându-se mai ales pe ridurile din jurul buzelor și de pe frunte.

Eficient pentru buze

Acidul alfa-lipoic poate fi găsit și în multe produse formulate special pentru buze. Gura este în permanență în mișcare, indiferent dacă vorbim, mâncăm sau căscăm. Așa că tratarea pielii buzelor și tratarea pielii din jurul buzelor cu un produs care conține acid alfa-lipoic va ajuta să vă mențineți buzele netede.

În funcție de concentrația acidului alfa-lipoic folosit într-un anumit produs și de nivelul de îmbătrânire al pielii cu care vă confruntați, cel mai recomandat ar fi un hidratant facial care conține atât acid alfa-lipoic, cât și alte ingrediente binefăcătoare, precum vitamina A , vitamina C și vitamina E.

Din gama de creme Retinol Complex, foarte recomandată este crema antirid revitalizantă cu vitamina C, care luptă împotriva îmbătrânirii cutanate prin intermediul proprietăților antioxidante și fotoprotective ale vitaminei C.

Combinația dintre aceste ingrediente permite o abordare cât mai complexă a pielii care prezintă semne de îmbătrânire.

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *