Cosmetice naturale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cosmeticele naturale prezintă un mare plus în faţa cosmeticelor tradiţionale. Diferenţa dintre acestea o reprezintă ingredientele pe care le au în compoziţie.

Cosmeticele naturale sunt, de fapt, urmaşele directe ale primelor produse destinate îngrijirii corporale pe care le-au folosit cu mii de ani în urmă,  civilizaţiile de mult apuse. Acestea au în compoziţie ingrediente naturale  într-o concentraţie foarte mare, raportat  la procentul  substanţelor  chimice.  Rolul acestora este  de a proteja organismul umam în faţa efectelor adverse pe care le pot produce substanţele chimice.

Cosmeticele naturale acoperă toată paleta destinată acestui capitol atât de vast, al îngrijirii corporale şi se împart în două categorii majore. Cosmetice care au în componenţă ingrediente de provenienţă vegetală şi cosmetice bazate pe ingrediente de origine animală, precum lăptişorul de matcă sau extractul de lipitoare.

Există şi cosmetice 100% naturale, care nu au în componenţă emulgatori, conservanţi sau parfumuri, însă acestea pot prezenta riscul de a fi greu tolerate de organism. Nu au miros, au o consistenţă mai densă şi sunt apreciate de o plajă foarte  restrânsă de clienţi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *