Saloane de cosmetică

Articolele au fost realizate de redacția Creative Art Copywriting și verificate de următorii specialiști:

Articol redactat de Cosmina Florescu şi verificat de farmacist Ioana Dejeu, specialist în cosmetică farmaceutică.

Sumar:

 1. Cum alegi salonul de cosmetică?
 2. Cât de des mergi la salonul de cosmetică?
 3. Care sunt motivele pentru care nu te mai întorci într-un salon de cosmetică?
 4. Cât de importante sunt produsele şi aparatura utilizate într-un salon?
 5. Este mai importantă persoana la care mergi decât dotările salonului cosmetic?
 6. Concluzii
 7. Resurse despre „Saloane de cosmetică”

Cum alegi salonul de cosmetică?

Îngrijirea corporală şi facială reprezintă una dintre cele mai importante preocupări, şi nu doar pentru femei, ci şi pentru bărbaţi. Tratamente de întreţinere şi întinerire, masaje faciale, epilare, machiaj sunt numai o parte dintre serviciile oferite de un salon de cosmetică.

Preocuparea pentru frumuseţe şi întreţinere nu este nouă şi va continua să existe întotdeauna. Cele care au deschis drumul îngrijirii atente a corpului au fost egiptencele cu mii de ani în urmă. Se presupune că cel mai vechi tratat de cosmetică i-a aparţinut Cleopatrei. Ulterior, ar fi fost rescris adăugându-i-se date despre cât de importantă era arta pictării pe corp pentru egipteni, aplicată nu numai feţei, ci şi mâinilor, câlcâielor, sânilor sau altor părţi care, considerau ei, ar trebui scoase în evidenţă. Sursa principală a produselor cosmetice folosite încă din antichitate  era natura, folosindu-se seu de capră, funingine, frunze de plante sau carmin.

În prezent, industria cosmetică a ajuns la unul dintre cele mai înalte standarde datorită evoluţiei tehnologice şi a permanentelor studii ale cercetătorilor, fiind astfel posibilă aplicarea unora dintre cele mai complexe şi eficiente tratamente corporale. Un salon de cosmetică este locul unde fiecare ten ar trebui să-şi găsească cea mai potrivită cale prin care să i se confere strălucire, sănătate şi frumuseţe. Produsele cosmetice, tehnicile inovatoare, aparatura de ultimă generaţie şi profesionalismul terapeuţilor cosmeticieni fac posibilă abordarea fiecărui tip de ten, indiferent de problema cu care se confruntă.

Cu toate acestea, alegerea salonului de cosmetică nu trebuie făcută la întâmplare, deoarece clientul trebuie să se asigure că respectivul salon prin dotările şi personalul aferente este ceea ce are nevoie.

Trăind într-un timp al vitezei, salonul de cosmetică ar trebui ales în funcţie de locul unde este amplasat, astfel încât mersul la cosmetică să nu se transforme într-o excursie lungă, ci să fie cât mai la îndemână.

Odată stabilită zona unde ar trebui să fie situat, cel mai indicat este să se caute referinţe şi recomandări. Fie din mediul online, fie de la prieteni şi cunoştinţe, se poate face o radiografie a saloanelor vizate.

Este foarte importantă oferta pe care o expune un salon. Ce tratamente aplică, ce produse cosmetice folosesc, dacă beneficiază de aparatură modernă, dar şi profesionalismul personalului şi acreditările obţinute. La fel de importantă este igiena. Un salon de cosmetică ar trebui să fie un loc bine igienizat şi curat care să funcţioneze după toate legile în vigoare prevăzute de Ministerul Sănătăţii. În caz contrar, ne putem trezi cu o serie de infecții luate de la salon. De asemenea, trebuie urmărit dacă ustensilele folosite sunt sterilizate pentru a evita riscul contaminării cu o infecție sau chiar cu o boală.

Preţul este un alt criteriu după care se poate alege un salon de cosmetică. Clientul trebuie să aibă acces la informaţii precum preţul fiecărei terapii în parte, oferte, pachete şi bonusuri, ce drepturi şi ce obligaţii are, aceste informații fiind afișate într-un loc ușor accesibil clienților.

Ţinând cont de criteriile care contează cel mai mult pentru fiecare, se poate găsi salonul potrivit, astfel încât tratamentele şi terapiile aplicate să asigure un ten frumos, sănătos şi întinerit, împletite într-un moment de plăcere, răsfăţ şi relaxare., conform selfpassage.org, beautesalonspa.com.

„Pentru a avea rezultate cât mai bune în orice tip de tratament cosmetic, trebuie să alegem cu grijă persoana care va face tratamentul, un bun specialist în domeniu va avea rezultate mult mai bune decât o persoană fără un curs avizat.” Farmacist Ioana Dejeu

Cât de des mergi la salonul de cosmetică?

Vizita la salonul de cosmetică nu se rezumă doar la tratamentele faciale. Răsfăţul ar trebui să continue cu manichiură, pedichiură, tratamente pentru păr şi tunsori îndrăzneţe, masaje şi alte terapii. Ţinând cont de aceste aspecte, vizitele la salonul de cosmetică ar trebui să fie destul de dese, astfel încât să se asigure o îngrijire corporală corectă şi totală.

Tratamentele faciale sunt obligatorii. Într-un mediu poluat şi într-un ritm alert de viaţă, tenul va avea nevoie de o exfoliere corectă, de curăţare profundă, de tratare, hidratare şi întinerire.

Pentru un tratament facial de întreţinere şi întinerire, trebuie mers la un salon de cosmetică o dată pe lună. În cazul în care acest lucru este dificil fie din motive financiare, fie din lipsă de timp, atunci se va ţine cont de faptul că tenul are nevoie de un tratament de cel puţin patru ori pe an la fiecare schimbare de anotimp.

Atunci când tenul se confruntă cu probleme precum acneea, cosmeticiana sau dermatologul vor stabili ritmicitatea aplicării tratamentelor faciale, acestea necesitând urmarea unui program strict, urmând a recomanda cele mai potrivite produse pe care clienta să le folosească cu regularitate și acasă.

În cadrul procedurilor cosmetice, se încadrează şi pensatul sau tratamentele aplicate sprâncenelor şi genelor, care ar trebui să se efectueze o dată pe lună sau epilarea facială care necesită o vizită la 3 – 4 săptămâni.

Pe lângă acestea, o vizită la salonul de cosmetică poate însemna manichiura care ar trebui făcută săptămânal; pedichiura care presupune o curăţare corectă şi hidratarea picioarelor, fiind efectuată complet o dată pe lună; tratamente aplicate părului, necesitând o vizită pe lună.

Salonul de cosmetică reprezintă locul cel mai potrivit pentru aplicarea celui mai bun machiaj. Astfel, cu ocazia oricărui eveniment important din viaţa unei femei, ar trebui apelat cu încredere la o cosmeticiană care va şti ce machiaj se potriveşte cel mai bine, pentru a scoate în evidenţă frumuseţea şi luminozitatea chipului.

Un tratament facial trebuie aplicat lunar. La acesta, se vor adăuga şi alte proceduri, fiecare stabilindu-şi un calendar în care să bifeze vizitele la salonul de cosmetică, astfel încât să fie mereu frumoase, îngrijite şi întinerite., conform bustle.com.

„Împreună cu tratamente de frumusețe și îngrijire a pielii, saloanele de înfrumusețare oferă, de asemenea, servicii suplimentare cum ar fi manichiură și pedichiură avansată, reflexologie, mai multe feluri de masaje, spa-uri și tratament facial variat. Căutați un salon de înfrumusețare care oferă sfaturi personalizate de frumusețe și tratamente intensive de înfrumusețare. Înainte de a stabili o întâlnire cu salonul, verificați cum arată salonul. Dacă totul în salon este haotic, căutați un altul sau veți sfârși obținerea tratamentului de frumusețe fără beneficii. Verificați dacă salonul este igienic și folosește produse cosmetice de cea mai bună calitate și alte produse de înfrumusețare. Majoritatea saloanelor de astăzi vând produse de frumusețe diferite și îi ajută pe clienți să aleagă ce se potrivește cel mai bine pentru fiecare. Într-o astfel de situație, trebuie să vă gândiți la cerința și utilitatea produselor oferite.” Farmacist Ioana Dejeu

Care sunt motivele pentru care nu te mai întorci într-un salon de cosmetică?

Vizita la salonul de cosmetică nu înseamnă doar aplicarea tratamentelor. Clientul trebuie să se simtă confortabil, relaxat, bine primit şi să beneficieze de cele mai bune terapii, produse cosmetice, de specialişti instruiţi şi amabili deschişi fiecărui client în parte, dar şi de preţuri corect raportate la calitatea serviciilor.

După o vizită într-un salon nou, există şi posibilitatea ca un client/clientă să prefere să nu se mai întoarcă acolo. Motivele sunt variate, în funcţie şi de aşteptările clienţilor.

Principalul motiv pentru care un client poate decide că nu va mai merge într-un anumit salon este lipsa profesionalismului. Acesta se poate manifesta sau poate fi percepută de către clienţi în varii moduri.

Faptul că personalul nu pare deschis în a comunica deschis cu clientul poate fi un motiv de renunţare. Impunerea unor tratamente despre care clientul nu cunoaşte foarte multe date poate constitui un motiv în a decide că nu va mai reveni.

Fiecare client are propria personalitatea şi o anumită tipologie a pielii. Un profesionist va şti cum să-şi trateze clientul în funcţie de personalitate, dar şi de nevoile pe care le are tenul acestuia.

Este foarte important ca un client să aibă încredere în persoana care îi aplică tratamentele cosmetice. Atâta timp cât nu poate stabili această legătură şi consideră că nu poate avea încredere în deciziile şi modul de lucru al cosmeticienei, un client poate renunţa la serviciile acesteia.

Există şi o categorie a clienţilor care preferă excesele, astfel că vor solicita un tratament cosmetic sau o terapie mai des decât ar fi nevoie. Este posibil ca aceştia să aleagă un alt salon unde personalul este deschis în faţa acestor capricii.

Un alt motiv pentru care un client nu se mai întoarce într-un salon de cosmetică este cel al produselor folosite şi al aparaturii. Dacă salonul nu îşi întâmpină clienţii cu cele mai noi şi eficiente produse cosmetice şi dacă tehnicile nu sunt împletite cu aparatura revoluţionară, este posibil ca un client să decidă o schimbare.

Foarte importante sunt seriozitatea personalului, respectarea programărilor, curăţenia, precum şi preţurile şi ofertele. Dacă ora programată este decalată fără a anunţa, dacă regulile de igienă nu sunt respectate sau dacă preţul este mult prea mare în raport cu serviciile şi piaţa, acestea pot fi motive ca un client să nu mai revină la salonul respectiv., conform gettimely.com, salontoday.com

Cât de importante sunt produsele şi aparatura utilizate într-un salon?

Calitatea produselor cosmetice şi aparatura folosită într-un salon sunt hotărâtoare în obţinerea beneficiilor unui tratament facial. Tratarea tenului doar cu ajutorul tehnicilor de masaj facial şi a procedurilor cosmetice trebuie completată cu produse de calitate destinate tuturor tipurilor de ten şi problemelor acestora,  precum și cu o aparatură  destinată procedurilor cosmetice.

Prin folosirea produselor cosmetice şi a aparaturii electrice, tenului i se poate conferi strălucire, frumuseţe şi luminozitate chiar şi în cele mai dificile cazuri. Produsul cosmetic potrivit va ajuta la o bună exfoliere şi curăţare, la o hidratare corectă, la diminuarea ridurilor şi la redarea luminozităţii şi strălucirii tenului.

Aparatura folosită în saloanele de cosmetică, indiferent de sarcina acesteia, va ajuta la stimularea  metabolismului, va accelera circulaţia sangvină şi va ajuta activitatea celulară. Prin accesarea funcţiilor unui aparat destinat terapiilor cosmetice, se intervine în profunzime asupra pielii, exfoliind, curăţând, hidratând, cicatrizând şi nivelând, asigurând astfel aplicarea unora dintre cele mai noi tehnici de întreţinere şi întinerire. Produsele cosmetice şi aparatura au rolul de a întregi  priceperea specialiştilor fără a lua locul cosmeticienei, ci ajutând-o să obţină mult mai uşor un ten perfect plin de lumină şi tinereţe.

Astfel, printre produsele cosmetice cel mai des folosite se enumeră cremele de exfoliere, curățare şi hidratare, loţiunile, măştile, substanţele tonice, serurile de întinerire şi stimulare a activităţii celulare. Iar printre aparatele folosite în cosmetică, pot fi reamintite cele tip vacuum, aparatele pentru peeling-ul chimic, cele destinate aplicării ultrasunetelor sau vibraţiilor, aparatele pentru ozonoterapie sau care au rolul de aplica galvanoterapia sau fototerapia.

Aplicate o dată pe lună sau urmate în cadrul unui program stabilit de medicul dermatolog, tratamentele faciale în care sunt incluse produse cosmetice şi aparate cu diverse funcţii, vor conferi oricărui ten şansa la întreţinere, întinerire şi frumuseţe., conform dsse.com.au.

Este mai importantă persoana la care mergi decât dotările salonului cosmetic?

Este foarte important ca un salon cosmetic să fie dotat cu aparatură de ultimă generaţie şi produse cosmetice de calitate. Însă la fel de important, dacă nu chiar mai important, este ca acestea să fie aplicate corect potrivit fiecărui tip de ten.

Un produs de calitate aplicat unui ten care nu are nevoie de el îşi pierde din valoare şi eficienţă. O procedură cosmetică nepotrivit aleasă va fi aplicată inutil, putând chiar avea efecte negative. Astfel se confirmă importanţa persoanei care aplică tratamentul cosmetic, indiferent în ce ar consta acesta. Dacă specialistul este deschis în faţa clienţilor, le înţelege şi le recunoaşte nevoile în materie de cosmetică, le poate oferi cele mai bune soluţii şi le stă la dispoziţie cu orice informaţie, atunci şi produsele cosmetice şi procedurile vor fi alese corect.

Atâta timp cât specialistul în cosmetică îşi cunoaşte şi îşi respectă clienţii, le recunoaşte şi le acceptă personalitatea, se va găsi cea mai bună cale de comunicare şi se va stabili cea mai eficientă metodă de tratament, astfel că produsele cosmetice şi aparatura îşi vor pune în valoare calităţile şi proprietăţile.

Un produs cosmetic bun îşi pierde din eficienţă atâta timp cât este aplicat greşit, iar un aparat folosit greşit va avea efecte negative. Astfel, importanţa persoanei care aplică tratamentele şi procedurile cosmetice este incontestabilă.

Ca în cazul oricărui domeniu, este foarte importantă legătura care se stabileşte între client şi persoana care aplică terapiile. Atâta timp cât cei doi comunică bine, se va găsi cea mai bună metodă de tratament., conform modernsalon.com.

Concluzii

Cu toții suntem preocupați de aspectul fizic, încercând să găsim cele mai bune metode prin care să ne păstrăm sănătatea şi tinereţea. Un ten curat, frumos şi luminos va fi obţinut prin aplicarea celor mai bune produse cosmetice, dar şi prin apelarea la tehnicile şi procedurile portivite. Saloanele de cosmetică vin în întâmpinarea clienţilor cu personal specializat, cu produse cosmetice de calitate, cu aparatură de ultimă oră, toate într-un mediu curat, relaxant, plăcut, accesibil şi reconfortant. Clienţilor nu le mai rămâne decât să le viziteze o dată pe lună sau de câte ori au nevoie, să-şi găsescă cei mai potriviţi cosmeticieni şi să se bucure de beneficiile acestora.

Resurse despre „Saloane de cosmetică”

 1. selfpassage.org
 2. beautesalonspa.com
 3. bustle.com
 4. gettimely.com
 5. salontoday.com
 6. dsse.com.au
 7. modernsalon.com

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră sau să contactați farmacist Ioana Dejeu.

Ioana Dejeu

farmacist

doctorand în științe farmaceutice

ioana.dejeu@gmail.com

DrGeoMEDSRL@gmail.com

0745 542867 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0